Видове стъкла

ОБИКНОВЕНО, ТВЪРДО ПОКРИТИЕ.
Изработени са от материала CR-39,  който съчетава в себе си лекота и комфорт. Този материал се е наложил в очната оптика, защото е доста по-устойчив на надраскване и многократно по-лек от минералните стъкла.


АНТИРЕФЛЕКСНО ПОКРИТИЕ (AR, EMI)
Стъклата с антирефлексно (или AR, EMI) се различават от обикновените стъкла по това, че неутрализира отблясъците, премахва двойните, паразитните образи, отраженията по различни участъци от стъклото. Вече доста от моделите с антирефлексно покритие съдържат интегрирано допълнително покритие – така нареченото EMI покритие за компютър. Абревиатурата е Еlectro Magnetic Interference (Електро магнитно смущение) Функцията му както се досещате е да неутрализира вредните магнитни лъчения, излъчвани от всеки монитор, без значение дали е CRT или LCD. Излъчванията ги има, но с чифт антирефлексни стъкла с EMI, влиянието им значително намалява.

САМОПОЧИСТВАЩО ПОКРИТИЕ.
Самопочистващият ефект е допълнителен слой върху антирефлексното покритие и позволяват лесно почистване и не замазване на стъклото.

АСФЕРИЧНИ СТЪКЛА
Асферичните стъкла са с изтънен (с по-плосък от обикновените стъкла) дизайн, позволяващ по-добро периферно зрение и с по-малко аберации (изкривявания) отколкото при сферичните такива. Има асферични стъкла със всички видове покрития, филтри и ефекти.

БИФОКАЛНИ СТЪКЛА.
Бифокалните стъкла съчетаващи в едно две корекции – за близо и далеч. Характерни са със сегмента, намиращ се в долната част на стъклото. Има варианти както при еднофокусните (монофокални) да са със твърдо покритие, антирефлекс, самопочистващ ефект или да са фотохромични.

ПРОГРЕСИВНИ СТЪКЛА
Прогресивните са този вид стъкла, с чиято помощ може да се вижда на близко, средно и далечно разстояние, без скок в образа и видим сегмент, както при бифокалните. Това са най-съвременните стъкла за хора, нуждаещи се от корекция за близо и далеч. При тях също както при моно и бифокалните има голямо разнообразие от допълнителни покрития и ефекти.
Optic Bright
гр. Пловдив,
ж.к. Тракия, ул. "Съединение" 45
срещу 5-то ДКЦ
тел. 0883482583
бул. "6-ти септември" 54
тел. 0888936135
e-mail: opticbright@abv.bg

Последвайте ни

Optic Bright