Понеделник - Събота: 09:30 - 18:30

Пон - Съб: 09:30 - 18:30

Асферични стъкла за очила

Предимства:

По-голяма зона на ясно виждане и по-малка зона на периферни изкривявания (дисторзия) – по-голямо зрително поле. По-тънки. Изтъняването е резултат на дизайна, а не на използване на материал с висок индекс на пречупване. При комбиниране на асферичен дизайн с материал с висок индекс на пречупване се получава максимален ефект на изтъняване на периферията и олекотяване (за органичните, поликарбонатните и тривекс - лещите). Добавянето на антирефлексно покритие намалява количеството на отразената (разсеяна) светлина, т.е. светлинните загуби са по-малки и увеличава количеството на преминалата през лещата и достигналата до окото светлина - по ясен образ, по-ярки цветове.
 Незначително изразен естетичен ефект (лупен ефект) на промяна на размерите на окото, дължащ се на плоския профил и по-близкото разположение до окото при прикрепване на лещите към рамките. За разлика от лещите с висок индекс на изтъняване, които са добри за ползване при високи степени на късогледство (минусови диоптри), то асферичните лещи са подходящи за ползване както при високи степени на късогледство (минусови диоптри), така и на далекогледство (плюсови диоптри). При високостепенно късогледство асферичния дизайн се комбинира с материал с висок индекс на пречупване!

Недостатъци:

По-висока цена.
Асферичния дизайн води до изтъняване на периферията и по-тънък профил на лещата. По-тънкият профил води до по-голямо разсейване на светлината вътре в лещата, а липсата на антирефлексно покритие до увеличаване количеството на отразената (разсеяна) светлина (по-големи светлинни загуби) - по-неясен образ, по-малко ярки цветове.
За да се отстрани този ефект асферичните лещи винаги се изработват с антирефлексно покритие по предната повърхност на лещата!
Тъй като асферичните лещи са по-тънки и са разположени по-близо до окото, от задната по-плоска повърхност на лещата могат да се получат отражения или отблясъци. За да се отстрани този ефект се нанася антирефлексно покритие и по задната повърхност на лещата.

МНОГО ВАЖНО!

Асферичните лещи са подходящи за ползване както при високи степени на късогледство (над 6.00 D), така и на далекогледство (над 6.00 D). При високостепенно късогледство, асферичния дизайн се комбинира с материал с висок индекс на пречупване, т.е. лещите са асферични и изтънени!
Да се запомни, че независимо от диоптъра, асферичните лещи, винаги осигуряват по-добро виждане от сферичните, затова, при изработване на диоптрични очила, винаги трябва да се предпочитат.
Асферичните лещи задължително трябва да са с антирефлексно покритие по предната поръхност на лещата!

OPTIC BRIGHT

гр. Пловдив, Оптика 1
ул. "Съединение" 45, срещу 5-то ДКЦ
тел. 0883482583
гр. Пловдив, Оптика 2
бул. "6-ти септември" 54
тел. 0883482583

гр. Стамболийски 
ул. Витоша 18
тел. 0883482583

Гр. Асеновград 
ул. Хан Аспарух 13г
тел. 0883482583

Optic-bright.com© 2024 Всички права запазени.

Онлайн магазин за слънчеви и диоптрични очила. Безплатна доставка над 100 лв.

usermagnifiercrossmenu