Понеделник - Събота: 09:30 - 18:30

Пон - Съб: 09:30 - 18:30

Диоптрични очила - материални и форми

Очилата ви са вашата визия пред всички останали! Изборът на очила е важен, понеже повечето хора ви гледат в лицето. Бихме казали: „По очилата ви посрещат – по акъла ви изпращат”. Очилата могат да бъдат чудесно допълнение към съответния костюм. Ако спортувате активно, ще трябват очила за спорт, които обаче може да не свършат работа в офиса. Както когато излезете на разходка в планината обличате спортен екип, а в офиса костюм - трябва да съобразите какви нужди ще задоволят.

Пластмасовите рамки отново са на мода! Те имат много добра визия, но и недостатъци! Понякога очилата, които най-много са Ви харесали, са неудобни на носа. Когато пробвате пластмасови рамки, те трябва да са удобни именно на това място, защото там не подлежат на корекция. Ограничават видимоста поради деблината на кръжилата. Пластмасовите очила се отпускат от топлината, но са по-еластични и по-евтини за подръжка. Чудесен избор за свободното време и спорт. Прекрасно скриват дебелината на стъклата и са много добър избор за високи диоптри!

Металните рамки са страхотен избор за офис дейности, а понякога дори и за спорт. Имат всестранна визия. Правят се и като слънчеви. Захващането на стъклата е стабилно независимо от доптъра. Поради най-големия избор те са и най-продавани. Могат да бъдат много леки и удобни за целодневно използване. Понякога дори не се чувстват на главата, което за някои клиенти е недостатък. Някои модели имитират много добре пластмасови рамки. Така може да се съчетаят здравината на метала с визията на пластмасова рамка. Недостатък е възможността от разхлабване на винтчетата на кръжилата и изпадане на стъклата или дръжката, но има начин това да бъде предотвратено.

Титанови – изключително лек и здрав метал. Висока устойчивост на корозия – не реагира с потта от тялото. Антиалергичен метал, който се използва и за имплантанти. Има два основни вида:

TITANflex – сплав – много еластичен и гъвкав. Синоним на лекота, финес и комфорт. Рамките от този метал издържат в много ситуации, в които обикновена метална рамка би се счупила. Възможно е все пак да ги счупите, ако бъдат огънати прекомерно. За съжаление, това ще доведе до раздялата с вашите очила. Още не знаем някой да завари този тип титан, така че да остане еластичен.

PureTITANIUM – чист – много лек, нееластичен и здрав. Подлежи на заваряване. Може да бъде фина и незабележима рамка или ако искате да имате масивна метална рамка, съчетана с невероятна лекота. Трудно се корегира при нужда поради здравината си.

Стоманени – Изработени от медицинска стомана и антиалергични. Леки, еластични и здрави. Поради високо якостната стомана – по-фини и от титан.

Други метали – По-обикновените метали, които се използват, нямат достойнствата на горе изложените, но това не прави рамките по-лоши. Има много ралични видове сплави, които е трудно да се изброят. Често производителите използват сребърни , месингови сплави и алуминий. Те винаги са покрити с предпазни покрития, които с времето е възможно да се изтрият и да паднат. За това често предлагаме на клиентите прозрачни термосвиваеми шлаухи за обличането на дръжките – изолиране от потта. При по-хубавите рамки това е излишно поради покритието им с благородни метали, които трудно се изтриват. Алуминият е много лек, но за съжаление не подлежи на спояване, за разлика от другите, които можем да запоим.

Рамките на корда са със стабилно захващане на стъклата. За разлика от целите метални рамки нямат винт на кръжилото и стъклото не пада. Дават възможност за частична промяна на формата. Понякога се увеличават отдолу за прогресив или бифокал, а при някои модели може да се увеличавт отстрани или отгоре. Материалите, от които се изработват, са метал или пластмаса. Много добър избор при рамки тип “половинка”, когато кордата е отгоре, поради незабелижмоста на прехода близко/далече.

Глазант - това са очила без рамка - само дръжки и наносник. Ако търсите наистина леки очила и диоптъра не е много висок, то това е вашия избор. Най-предпочитани заради липсата на рамка, която ограничава ясно края на стъклото. Почти незабележими и осбено здрави, когато стъклата са от TRIVEX или поликарбонат. Тези два материала дават възможност за много добра здравина и безпроблемно носене дори за спорт. Промяната, а дори и изцяло смяната на форма е възможна, стига да го пожелаете.

Половинка – използват се, когато нямате нужда от очила за далече или просто не желаете да ползвате, а трябва да виждате наблизо, без да ги махате. Повечето хора, ползващи очила за близо, често поглеждат неволно и надалече. Това може да доведе до по-бързо нарастване на диоптъра. За да не се случва това се използват тези рамки. Те обикновено се носят по-ниско на носа и за да четете, само поглеждате надолу.

OPTIC BRIGHT

гр. Пловдив, Оптика 1
ул. "Съединение" 45, срещу 5-то ДКЦ
тел. 0883482583
гр. Пловдив, Оптика 2
бул. "6-ти септември" 54
тел. 0883482583

гр. Стамболийски 
ул. Витоша 18
тел. 0883482583

Гр. Асеновград 
ул. Хан Аспарух 13г
тел. 0883482583

Optic-bright.com© 2024 Всички права запазени.

Онлайн магазин за слънчеви и диоптрични очила. Безплатна доставка над 100 лв.

usermagnifiercrossmenu