Понеделник - Събота: 09:30 - 18:30

Пон - Съб: 09:30 - 18:30

Как да запазим по-дълго живота на нашите очила

Woman

Вашите очила са прецизен оптичен инструмент произведен индивидуално за Вас. Правилната грижа ще осигури дълъг живот и ще запази високото качество на очилата Ви.
По време на футбол, баскетбол или друг контактен спорт, както и при силен удар стъклата могат да се счупят създавайки парчета, които могат да наранят сериозно лицето и очите. Дори пластмасовите стъкла могат да се счупят, когато са подложени на силен удар. Дори пластмасови (органични) стъкла могат да се счупят ако са подложени на силен удар.

Затова при тези дейности се препоръчва използването на контактни лещи. Тъй като няма да се носят постоянно най-добрият избор е еднодневните контактни лещи , тъй като няма да ви е необходим разтвор и специална грижа за тях.

Ако рамката Ви е огъната или усукана, стъклата няма да работят правилно, затруднявайки правилното виждане. Отидете при оптика си за да изправи очилата Ви.

Ако нещата изглеждат странно, защото например стъклата имат драскотина, замъгляване, пукнатина, или отлепено антирефлексно покритие, незабавно спрете да ползвате стъклата и се консултирайте с оптика си. Използването на такива стъкла ограничава зрението Ви и получената светлина се отразява необичайно затруднявайки виждането. Особено важно е да не ги използвате за нощно шофиране.

Висока температура (от 60° C) и/или резки промени на температурата могат да повредят Вашите стъкла.

Топлината може да напука покритието на повърхността на стъклата.

Топлината може да деформира стъклата, отделяйки ги от рамката.

Деформираните от топлина стъкла могат да променят диоптъра си, влошавайки виждането.

Не мийте очилата си с гореща вода, и не ги одухвайте с горещ въздух като от сешоар за коса. Не вземайте очилата си в сауна. Дръжте очилата си далеч от горещи мазнини, ютии, печки или други предмети с висока температура.

Не оставяйте очилата си на места изложени на директна слънчева светлина или в колата в горещ слънчев ден. Температурата на такива места може да достигне 70 – 80° C. Не оставяйте очилата си на плажа изложени на директна слънчева светлина, това може силно да ги нагрее.

Нежна и честа грижа

Ако лещите са мръсни или прашни, първо ги измийте във вода след което ги избършете с кърпичка за очила. Бърсането на стъклата без измиване причинява драскотини.
Ако стъклата са упорито замърсени, леко ги почистете със слаб разтвор на почистващ препарат, след което ги изплакнете с вода. Не използвайте алкални препарати (твърд сапун, сапун за ръце, или сапун за тяло), които могат да повредят или свалят покритието. Измийте стъклата във вода, след което ги подсушете с кърпичка за очила. Бърсането на стъклата без измиване причинява драскотини.

Ако очилата Ви се намокрят, незабавно ги подсушете с кърпичка за очила. Оставянето на очилата неподсушени може да остави постоянни петна по тях.

Ако попаднат в досег с пот, плодови сокове като лимон, масла, лак за коса, продукти за коса, козметика, противогъбични медикаменти, фармацевтични химикали или алкални/киселинни разтворители, незабавно ги измийте във вода, след което забършете замърсяванията. Ако оставите очилата замърсени както са, по стъклата и/или други части могат да останат постоянни петна или покритията им могат да паднат.

Боравенето с очилата трябва да става внимателно.
Когато слагате и сваляте очилата си, дръжте двете дръжки така че предницата да бъде успоредна на лицето. Държането само на едната дръжка, упражнява прекалено голямо усилие върху рамката, която може да се изкриви, счупи или разхлаби.

Слагането на очилата трябва да става грижливо. Правете това бавно държейки дръжките напълно отворени. В противен случай можете да бръкнете (с дръжките) в очите си, причинявайки сериозни наранявания.

Когато очилата не се носят, те трябва да бъдат поставени с изпъкналата част на лещите нагоре. Поставянето на лещите надолу води до надраскването им.

Когато не сте с очилата, но ги носите със себе си, те трябва да се съхраняват в кутийка след почистването им.

Не ги съхранявайте продължително време на места където се държат инсектициди, санитарни препарати, козметика, препарати за коса или лекарства. В противен случай лещите и/или рамките могат да се повредят и да променят цвета си.

Препоръчителна редовна инспекция

Материалите на очилата (и на стъклата и на рамката) ще се амортизират с времето. Диоптрите на стъклата могат да станат неподходящи. Посещавайте оптиката за редовни инспекции на очилата Ви (например на интервали от една година).

OPTIC BRIGHT

гр. Пловдив, Оптика 1
ул. "Съединение" 45, срещу 5-то ДКЦ
тел. 0883482583
гр. Пловдив, Оптика 2
бул. "6-ти септември" 54
тел. 0883482583

гр. Стамболийски 
ул. Витоша 18
тел. 0883482583

Гр. Асеновград 
ул. Хан Аспарух 13г
тел. 0883482583

Optic-bright.com© 2024 Всички права запазени.

Онлайн магазин за слънчеви и диоптрични очила. Безплатна доставка над 100 лв.

usermagnifiercrossmenu