Понеделник - Събота: 09:30 - 18:30

Пон - Съб: 09:30 - 18:30

Как да си изберем слънчеви очила

При слънчевите очила има такъв голям избор от стилове и различни ценови категории, че понякога е трудно да решим кое е най-добрият избор за нас. Да намерите слънчеви очила, с които ще се чувствате по-красиви и елегантни и едновременно с това ще са достатъчно функционални и ще ви вършат работа, си е чисто предизвикателство.

Нашият съвет, за да успеете в това начинание, е да си отговорите на няколко въпроса още сега, преди всъщност да е започнала обиколката по оптиките, в търсене на слънчеви очила.

UV Защитата – най-важното за слънчевите очила
Най-важното нещо, за което служат вашите слънчеви очила е да защитават очите ви от ултравиолетовата радиация. Затова ние ви препоръчваме слънчеви очила, които блокират 99-100% от UVA и UVB радиацията. На етикета на слънчевите очила е желателно да е отбелязано : UV 400 или 100% UV защита.

Цветове на слънчевите очила
Цветовете се прилагат при слънчевите очила, за да помогнат в абсорбирането на светлината при преминаването и през стъклата. Цветът, който ще изберете е въпрос на личен избор, но всеки цвят си има определени качества:
Сиво – намалява яркостта на светлината, без да влияе върху възприятието на околните цветове.
Кафяво – намалява нежеланите отблясъци, включително и тези от синия спектър на слънчевата светлина, които могат да причинят замъгляване. Кафявите стъкла променят възприятието на околните цветове
Жълто- Намаляват замъгляването от синята светлина по-добре от кафявото, така че наистина се изчиства образът, но те променят още повече заобикалящите ни цветове.
Зелено – Намалява нежеланите отблясъци и филтрира части от синята светлина. Те дават много добър контраст на образа.

Поляризирани стъкла
Поляризираните стъкла спомагат за намаляването на нежеланите отблясъци, когато слънчевата светлина се отразява във вода или други гладки и огледални повърхности .

Защита срещу надраскване
Това е покритие, което се полага най-накрая върху стъклото, за да го направи резистентно срещу надраскване.

Огледални стъкла
Виждали сте такива слънчеви очила – от външната си страна на стъклата изглеждат като огледала, защото имат покритие от специален материал. Те са много популярни, но за съжаление повърхностите им се надраскват много лесно.

Фотохромни стъкла
Фотостъклата потъмняват, когато са изложени на UV лъчи. В зависимост от силата на светлината се променя интензивността на оцветяването им. В затворени помещения то спада до 15%, което прави този тип очила удобни за постоянно носене. Ако носите очила по принцип, това е един от най-добрите варианти за вас, тъй като купувайки един чифт такива очила, вие си осигурявате постоянно решение. Те са подходящи за разходка, работа, шофиране и какво ли още не, подходящи са за носене дори и през зимата, тъй като винаги ще потъмняват точно толкова, колкото имате нужда, за да ви осигурят максимална защита.

Антирефлекс
Това покритие обира нежеланите отблясъци и отраженията на светлината във вашите очила, облекчавайки и предпазвайки очите ви по този начин.

Допълнителна защита
Слънчевите очила с по-широки кръжила ви осигуряват по-добра защита .
През лятото и особено на плажа, е препоръчително носенето на шапки – те ще ви защитят от слънцето и ще ви помогнат да поддържате кожата си в по-добро състояние.
По-малко мръщене означава по-малко бръчки, така че защитете си очите сега!

Как да си изберем слънчеви очила според формата на лицето ни ?

Слънчевите очила като аксесоар са много специални. Носейки ги, те се превръщат в част от имиджа и цялостната представа на околните за вас. Зад красиви рамки можете да скриете лошото си настроение или напротив – да изразите мислите и емоциите си, можете да се чувствате защитена и да бъдете сигурна, че чувствата и мислите ви няма да бъдат разчетени лесно.

Избирайте слънчевите си очила внимателно. Непременно съобразете формата на рамките с чертите на лицето си. Не се заблуждавайте, че малките очила са подходящи за малки лица и обратно.

Правилото е такова – големината на рамките на вашите очила трябва да бъде обратнопропорционална на лицето ви. Ако имате широко, скулесто лице не слагайте големи тежки рамки, това ще направи чертите ви по-груби. И обратно – ако имате малко лице можете да си позволите широки очила.

Както избирате прическата, съобразно особеностите на лицето си, по аналогичен начин избирайте рамките на очилата.

Овално лице

Чертите на овалното лице обикновено са балансирани, благодарение на високите скули и фина брадичка, която е много по-тясна от челото. Почти всякакви форми отиват на този тип лице.
Но квадратните рамки с меко заоблени ъгли са абсолютен фаворит.

Кръгло лице

Често кръглото лице притежава няколко отличителни "по-остри" белези. Обикновено ширината и дължината на лицето са еднакви. За да се хармонизира, на това лице са му необходими рамки, които да го издължат.
Широки, големи рамки с остри правоъгълни стъкла са най-добрият избор за тази цел.

Лице – диамант

Лицето с форма на диамант има тясно чело и тясна брадичка, но широки скули. Ширината и дължината му са еднакви.
Овални, фини извивки, квадратни стъкла, без рамки са идеални, за да омекотят чертите на диамантеното лице и да му придадат по-нежно излъчване.

Квадратно лице

Квадратното лице притежава силна брадичка и широко чело. Ширината и дължината са еднакви.
Класическите овални рамки са най-добрият избор, защото омекотяват остротата на чертите.

Правоъгълно лице

Това лице е по-скоро дълго, отколкото широко. Челюстта обикновено е най-голямата част от лицето. Необходимо е очилата да "скъсяват" оптически, за да балансират излъчването.
Кръгли или квадратни рамки са перфектен избор.

Триъгълно лице или лице със Сърцевидна форма

Този тип лица притежават по-широка брадичка и тясно чело. Може да се уравновесят пропорциите, като се акцентира върху очите с по-широки рамки от типа на авиаторските или тези с форма-пеперуда.

Ами модата?

Модата на слънчевите очила се мени всяка година, както и при всеки друг моден аксесоар, но изборът е токова голям, че няма голям риск слънчевите очила, които сте си купили да станат старомодни изведнъж.

Слънчеви очила на дизайнерски фирми определено струват доста, но ако потърсите повече, бихте могли да си намерите чудесни слънчеви очила на приемлива цена.
Просто следете дали имат защитата, от която имате нужда и всичко ще бъде наред.
И един последен съвет: когато си купувате слънчеви очила, помолете да излезете от магазина и да ги пробвате навън – така ще придобиете най-реална представа, доколко ще ви пазят от слънцето.

OPTIC BRIGHT

гр. Пловдив, Оптика 1
ул. "Съединение" 45, срещу 5-то ДКЦ
тел. 0883482583
гр. Пловдив, Оптика 2
бул. "6-ти септември" 54
тел. 0883482583

гр. Стамболийски 
ул. Витоша 18
тел. 0883482583

Гр. Асеновград 
ул. Хан Аспарух 13г
тел. 0883482583

Optic-bright.com© 2024 Всички права запазени.

Онлайн магазин за слънчеви и диоптрични очила. Безплатна доставка над 100 лв.

usermagnifiercrossmenu